Skip to content

Meditációs
Központ

Elvonulások, képzések, közös gyakorlás

A Központban budapesti helyszínen (1027 Budapest, Margit krt. 44., IV. emelet, I/A.) zajlanak a meditációs bemutató kurzusok, a 10 alkalmas technikákat ismertető tanfolyamok, a szerda esti közösségi gyakorlás és az egyéni konzultációk.

Meditációs
tanfolyamok

Budapesti Központunkban
10 alkalmas tanfolyamokon lehet elsajátítani az egyes meditációs technikák részleteit. Az alkalmak személyesek, online hozzáférést csak különleges esetekben tudunk kezelni.

Buddhizmus és
Pszichológia

Kurzusokkal, kerekasztal beszélgetésekkel szeretnénk összekapcsolni az ősi tudást a maival, hiszen mindkét területen a jobb életminőséget, a kevesebb szenvedést keressük.

„Nem tudom, hogy ez csak velem van-e, de nagyon gyors nekem ez a világ. Ezeken az elvonulásokon emiatt úgy érzem magam, mintha hazaértem volna. Sehová nem kell rohanni, olyan lassan járómeditálok amilyen lassan akarok, olyan lassan eszem, ahogyan az nekem jó, és még mondják is, hogy legyek még gyengédebb önmagammal. Nem hittem volna, hogy van ilyen hely, és van ilyen világbasimuló érzés.”

Sz. Timi

A helyszínről

A központ célja a theravāda buddhizmus és tanításainak eljuttatása mindenkihez, ennek érdekében elvonulásokat, képzéseket, közös gyakorlást, külföldi utakat szervezünk.

A theravāda buddhizmuson belül a Mahasi Sayadaw-féle satipaṭṭhāna vipassanā meditációt tanítjuk, de kapcsolódunk a koncentrációs meditációkhoz és a mettā meditációhoz is.