Skip to content

Pandita Meditációs Központ

A helyszínről

A Központban budapesti helyszínen (1027 Budapest, Margit krt. 44., IV. emelet, I/A.) zajlanak a meditációs bemutató kurzusok, a 10 alkalmas technikákat ismertető tanfolyamok, a szerda esti közösségi gyakorlás és az egyéni konzultációk. E szolgáltatások egy része Telkiben is elérhető, illetve online is látogatható.

A meditációt bemutató alkalmak

A meditációt bemutató alkalmak vidéken és Budapesten is elérhetőek, a részletes dátumokért a FB oldalunkat érdemes felkeresni.

Ezek az alkalmak péntek esténként (5-8-ig), vagy szombat délelőttönként (9-12-ig) a Pandita Meditációs Központban, vagy vidéki helyszíneken vannak.

Ebben a három órában elméleti és gyakorlati bemutatása zajlik a theravāda ülő és járómeditációknak, általában ez alatt az idő alatt az ānāpānasati, a különböző vipassanák és a mettā meditáció bemutatására nyílik lehetőség.

10 alkalmas tanfolyamok

A meditációs technikák mélyebb bemutatását szolgáló 10 alkalmas tanfolyamok a Pandita Meditációs Központban vannak, és élőben lehet rajtuk részt venni.

Általában szeptember végén, január második felében, és június végén indulnak. Mindig csütörtökön tartjuk őket, délután 16:00-17:30-ig a mettā, 18:00-19:30-ig a vipassanā meditációkat tanítjuk.

A rendelkezésre álló másfél órában rövid elméleti blokk, közös meditálás, és a tapasztalások megbeszélése kap helyet.

Egynapos elvonulások

A központban egynapos elvonulások is segítik a gyakorlókat. Az egynapos elvonulások célja, hogy felkészítse a gyakorlókat a hosszabb, ott alvós elvonulásokra, és lehetőséget biztosítson arra, hogy a közösség Budapesten is tudjon intenzív elvonuláson találkozni.

Női önismereti meditációs csoport

A központban női önismereti meditációs csoport is működik, amely tanév-szerűen szerveződik.

Minden évben szeptemberben indul, és júniusban ér véget, év közben zárt csoportként működik. Minden évben újraindul, ekkor lehet hozzá csatlakozni.

Havonta egy szombat során, 9-5-ig vagyunk együtt, csak nők, női témákról, önismereti elemekkel bővített közös meditáléás a célunk.

Tanárképzés

A központban tartjuk a meditációs tanárképzést is, amely egy kb. 1 éves folyamat. A folyamatban elmélet és gyakorlat, önismeret és meditáció egyszerre jelenik meg.

A képzés akkreditált, a résztvevők a képzés végén sikeres vizsgát téve tanúsítványt kapnak. Negyedévente 3 napra találkozunk összesen 4 alkalommal, és egy 10 napos elvonulás is része a képzési követelmények teljesítésének.

Kérdésed van?

Akár az elvonulással, tanfolyamokkal, tanárképzéssel, vagy más témakörben lenne kérdésed, fordulj hozzám bizalommal.

This will close in 20 seconds