Skip to content

dr. Czike Klára

coach, buddhista tanító

Egyéni és csoportos alkalmak, meditációs kurzusok, elvonulások a buddhizmus tanítása és az integrál pszichológia szemlélete szerint.

Az ősi buddhizmus és a modern pszichológia összekapcsolása

Szociológusként végeztem, és a társadalmi tőke és az önkéntesség témakörében írtam a doktorimat. Korábban számos egyetemen tanítottam és vettem részt kutatásokban ezen a területen, civil szervezetek megalapítójaként pedig a gyakorlatban is sokféle tevékenység művelője voltam. 2010-ben találkoztam a vipassanā meditációval és az érdeklődésem ekkor fordult a nyugati és a keleti terápiák felé, mert azt kerestem, hogy hogyan tudok még többet tenni a saját önismereti fejlődésemért. A fejlődés során pszichodráma vezetői, coach, majd buddhista tanítói végzettséget is szereztem és számos terápiás folyamatban vettem részt.

Tanulmányaim és tapasztalataim eredményeképpen drámaterapeutaként, böjti tanácsadóként, meditációs tanárként, elvonulásokat vezető tanítóként segítem a hozzám fordulókat egyéni és csoportos alkalmakon.

Számos tanító támogatja az utamat, végtelen hálával tartozom nekik a kapcsolódásért.

Jelenlegi legfontosabb célom, hogy a nyugati és a keleti tudást integráltan használjam önmagam és mások támogatására.

Pandita
Meditációs Központ

A Pandita Meditációs Központ Budapesten segíti a gyakorolni vágyókat a meditációkban való elmélyülésben.

Az egyéni konzultációk online és személyesen itt is elérhetőek.

Nyitott Tudat
Buddhista Közösség

2018-ban szerzetesek és magyarországi világi gyakorlói alapították a szervezetet, melynek vezetője Tiszteletreméltó Dhammasami, operatív vezetője Klára.
A szervezet működteti az Erdőtelki Kolostor és Elvonulóközpontot, ahol a közösség az elvonulásait szervezi, és a helyet kiadja hasonló értékrendű meditációs, jógás és önismereti csoportok számára is.

Therakadémia

A theravāda buddhizmus elméleti és gyakorlati akadémiája, amelyet a Nyitott Tudat Buddhista Közösség hozott létre. Célja, hogy a theravāda iskola filozófiáját minél szélesebb kör számára hozzáférhetővé tegye, és a kolostor működését anyagi eszközökkel is támogassa.

KAI Consulting Kft.

Képzési cég, amely a meditációt és annak jótékony hatásait széles körben hozzáférhetővé tegye a vállalatok világában is. Ezek a kurzusok elsősorban tudományos és pragmatikus alapokon mutatják be a tudatos élet stresszcsökkentő, életminőség javító hatásait.

„Csodálatos volt a 10 alkalmas kurzuson az együttlét. Klára jelenléte, gondoskodása mindannyiunkat körülölelt. Igazi élmény volt itt lenni, és aztán kimenni a világba megint, mert sokkal erősebbnek, összerakottabbnak éreztem magam. Később egyéni konzultációra is jártam, ahol ez az élmény még személyesebbé vált. A képzés és az egyéni konzultációk végén is úgy érzem, hogy ide mindig visszajöhetek. Már tervezem, hogy jövőre mikor megyek elvonulásra, hogy feltöltsem az energiaraktáraimat.”

B. Andi

Egyéni konzultáció

Szeretettel várlak egyéni meditációs konzultációra (élőben és online is), ha:

  • egyénileg szeretnél meditációt tanulni;
  • ha elakadást tapasztalsz a napi gyakorlásban;
  • ha szeretnél felkészülni egy elvonulásra.