Skip to content

Az ősi buddhizmus és a modern pszichológia összekapcsolása

dr. Czike Klára coach, buddhista tanító

Egyéni és csoportos alkalmak, meditációs kurzusok, elvonulások a buddhizmus tanítása és az integrál pszichológia szemlélete szerint.

Bemutatkozó

Klára szociológus doktor, korábban számos egyetemen tanított, kutatásokban vett részt. 2010-ben találkozott a vipassanā meditációval és ekkor fordult a nyugati és a keleti terápiák felé, mert azt kereste, hogy hogyan tud még többet tenni a saját önismereti fejlődéséért. Ennek tudományos értelemben vett alátámasztására pszichodráma vezetői, coach, majd buddhista tanítói végzettséget is szerzett.

Tanulmányai és tapasztalatai eredményeképpen drámaterapeutaként, böjti tanácsadóként, meditációs tanárként, elvonulásokat vezető tanítóként szolgálja  a hozzá fordulókat egyéni és csoportos alkalmakon.

Számos tanító segíti őt az útján, közvetlen tanítójaként Tiszteletreméltó dr. Khammai Dhammasami burmai theravāda mesterhez kapcsolódik.

Célja, hogy a nyugati és a keleti tudást integráltan használja önmaga és mások támogatására.

Pandita
Meditációs Központ

A Pandita Meditációs Központ Budapesten segíti a gyakorolni vágyókat a meditációkban való elmélyülésben.

Az egyéni konzultációk online és személyesen itt is elérhetőek.

Nyitott Tudat
Buddhista Közösség

2018-ban szerzetesek és magyarországi világi gyakorlói alapították a szervezetet, melynek vezetője Tiszteletreméltó Dhammasami, operatív vezetője Klára.
A szervezet működteti az Erdőtelki Kolostor és Elvonulóközpontot, ahol a közösség az elvonulásait szervezi, és a helyet kiadja hasonló értékrendű meditációs, jógás és önismereti csoportok számára is.

Therakadémia

A theravāda buddhizmus elméleti és gyakorlati akadémiája, amelyet a Nyitott Tudat Buddhista Közösség hozott létre. Célja, hogy a theravāda iskola filozófiáját minél szélesebb kör számára hozzáférhetővé tegye, és a kolostor működését anyagi eszközökkel is támogassa.

KAI Consulting Kft.

Képzési cég, amely a meditációt és annak jótékony hatásait széles körben hozzáférhetővé tegye a vállalatok világában is. Ezek a kurzusok elsősorban tudományos és pragmatikus alapokon mutatják be a tudatos élet stresszcsökkentő, életminőség javító hatásait.

„Csodálatos volt a 10 alkalmas kurzuson az együttlét. Klára jelenléte, gondoskodása mindannyiunkat körülölelt. Igazi élmény volt itt lenni, és aztán kimenni a világba megint, mert sokkal erősebbnek, összerakottabbnak éreztem magam. Később egyéni konzultációra is jártam, ahol ez az élmény még személyesebbé vált. A képzés és az egyéni konzultációk végén is úgy érzem, hogy ide mindig visszajöhetek. Már tervezem, hogy jövőre mikor megyek elvonulásra, hogy feltöltsem az energiaraktáraimat.”

B. Andi

Életút

1997

szociálpolitikus MA diploma

1997
1999

Bristoli ösztöndíj

1999
1999

szociológus MA diploma

1999
2000

pszichodráma vezető

2000
2001

szociológiai tudományok doktora PhD

2001
2004

coach

2004
2010

vipassanā tanfolyam

2010
2010

Tiszteletreméltó Dhammasami nyári egyetemi kurzusa

2010
2011

Oxfordi elvonulások kezdete

2011
2014

elvonulások vezetésének a kezdete

2014
2017

burmai körút

2017
2018

a Nyitott Tudat Buddhista Közösség megalapítása

2018
2021

páli nyelvű dhamma tanító MA diploma

2021

Egyéni konzultáció

Az egyéni konzultációk célja, hogy továbbsegítse a gyakorlókat a meditációs elakadásokon, illetve segítse a felnövekedés során létrejött elakadás tisztázásában, elengedésében, a gyerekkori traumák azonosításában.

Az egyéni konzultációk online, illetve személyesen a Pandita Meditációs Központban Budapesten, vagy Telkiben is elérhetőek.

Coaching csoportok

A csoportos coachning célja, hogy segítse a középúton haladókat a változásaik rögzítésében. 2023 januárjától minden szerdán, a közösségi gyakorlás időpontja előtt 16:00-18:00-ig lehet jönni a Pandita Meditációs Központba megosztani a meditációs tapasztalatokat. Adományos lehetőség, mindenki számára nyitott. Bejelentkezés szükséges!